- Unibet

Hogy legyőzte Gareth Southgate az Anglia Világkupájának büntetőjében

Ne tévesszen be, ez a lövöldözős siker Gareth Southgate tulajdonában van. Ő ellentétben minden olyan angliai edzővel, aki a múltban büntető lövésekkel szembesült: az egyetlen, aki elmulasztotta a büntetést Anglia számára, és az egyetlen, aki elfogadta, hogy a büntetés nem lottó; hogy a büntetések a készség nyomás alatt történő teljesítéséről szólnak; # GarethSouthgateWould: az angliai menedzser egy szociális média hír. Tovább

Nem érte az angliai edzők korábbi arroganciája, inkompetenciája vagy fatalizmusa. „A lövöldözés körülményeit soha nem szabad újra létrehozni az Unibet edzőpályán” – mondta Glenn Hoddle 1998-ban. „Amikor a nyomásnak nem vagyunk jó”, mondta Sven-Göran Eriksson 2006-ban. fáradt lábak.Nem tudja megismételni a nyomást ”- mondta Roy Hodgson 2012-ben.

Southgate az 1996-os tapasztalataiból öt hónapos munka igazolására váltott, amely felkészült a lövöldözés lehetőségére. Vicces, hogy hasonló mentséggel hallottuk a spanyol edzőt, Fernando Hierro-t – „ez egy lottó és szerencsétlen voltunk” – és a dán Åge Hareide-t – „sajnos ezt egy lottó határozta meg” – miután hétvégén lövöldözték vereséget.

Southgate beszélt a játékosaival a folyamat birtoklásáról, és a játékosok egyéni technikáján és a csapat dinamikáján dolgozott. Még újjáérte a „fáradt lábakat”, miközben Kieran Trippier elismerte, hogy a játékosok „gyakoroltak és gyakoroltak és gyakoroltak” szankciókat, spot-rúgásokat végeztek, miközben fáradtan voltak a hosszú ülések végén.A világbajnokság huszonnyolc éve sérült, és csak egy kis gyakorlat volt szüksége. Ki gondolta volna? Iratkozzon fel a The Recap oldalra, a szerkesztők heti e-mail címére.

A pótidő letelte után nyilvánvaló volt, hogy mindenki ismeri a szerepét.Amikor Southgate zavarodottan szólította meg a játékosokat, nem az önkénteseket kérte, melyeket sok edző tehet – beleértve Hierro-t -, és így fejezte be Southgate vonakodva Unibet büntetést 1996-ban. (Szerintem ez egy az edző felelőssége, mivel az edzőnek tudnia kell a játékosok azon képességét, hogy jobban megbirkózzanak az úgynevezett „verseny szorongással”, mint maguk a játékosok.)

Amikor Mark Geiger a játékvezető a lövöldözés előtt a két kapushoz beszélt, Jordan Pickford a maximális magasságra húzta magát; minden büntetés előtt ugrott, hogy megérintse a keresztrúdot, mintha emlékeztette ellenfeleit, hogy talán magasabb, mint amilyennek látszik. Pickford átadta a labdát minden angliai játékosnak, aki a helyszínen volt.Ez a folyamat birtokában van, és biztosította, hogy David Ospina ne zavarja meg a játékosok rutinját azáltal, hogy sétálnak a labda megszerzéséhez. Facebook Twitter Pinterest David Ospina megtakarítja Jordan Henderson büntetését. Fénykép: Minőségi sportképek / Getty Images

Minden angliai játékos a kapustól független módszerrel támadta meg a büntetését: kiválasztották a helyüket, és megbíztak a végrehajtásukban. A négy gólt szerezõ természetes oldalra ment, elegendõ energiát generálva (és Trippier esetén a magasságot is), hogy a kapus semmit sem tehessenek megállítani, bár a helyes irányba merült. Csak Jordan Henderson rúgott a nem természetes oldalára. Látható volt, hogy az angliai játékosok legalább egy további másodpercet vártak, és bizonyos esetekben ennél is többet, mielőtt szankcionálták volna.A múltban Anglia bármelyik nemzeti csapat leggyorsabb reakcióideje volt a játékvezetőtől, aki sípot sújtotta az előkészületet Unibet Magyar kezdő játékosnak: mindössze 0,28 másodperc. Ez a stressz biztos jele. Az önéletrajzában Southgate leírta folyamatát: „Csak a labdát vágytam, amit akartam: tedd a helyére, add át és végezd el.” A Gareth Southgate Anglia régi poggyászát dobta el, és okot adott a feltételezésre. Daniel Taylor Bővebben

Ez volt az 1996-os vereségből következő tanulság. Kedd este este az angliai játékosoknak időbe telik, hogy összeállítsák magukat a rúgásuk előtt, ellentétben Carlos Baccaval, Kolumbia utolsó rúgásával. Amint a játékvezető sípját fújta, Bacca elkezdte felkészülését. Ő volt a lövöldözésben részt vevő játékosok leggyorsabb reakciója. Büntetését megmentették.

És így Anglia nyert büntető lövést a világkupán.Furcsa érzés még ezeket a szavakat is írni. A vereség és az elkerülhetetlen trauma ördögi Magyar sport fogadás körétől függő nemzedékig Southgate megváltoztatta az elbeszélést. Az edző arra szólította fel a játékosokat, hogy írják meg a saját történetüket, és ezt tették. És ha a következő fejezet újabb büntető lövést igényel, Anglianak soha nem kell félnie a múlt szellemeitől.