- Uncategorized

Robbie Fowler: “Időnként soha nem lehet nyerni, amikor a menedzsmentbe kerül”

A világ fele Merseyside-tól távol, Robbie Fowler porcelánfehér arca vörösre pirult az ausztrál reggeli napsütésben. A Liverpool egykori támadója, az A-liga Brisbane Roar ma vezetőedzője az edzőpálya környékén zümmögött, gyakorlatokat folytat, ahogy egyes menedzserek méltatlannak gondolhatják. Amikor a labda talpra esik, akárcsak egy debütáló 18 éves korában, Fowler még mindig úgy teheti, hogy a futball könnyed kapaszkodónak tűnik.

Nyugdíjas korában egy csatár szeme a cél felé ugyanolyan haszontalan, mint egy keddi udvari eladás. Fowler ugyanazt a nyers tehetséget ismeri, amely játékos Bet365 karrierjét meghajtotta, nem segít menedzserként.Ami részben megmagyarázza azt az okot, amiért az elmúlt évtizedet távol tartotta az élvonalbeli futball ellenőrzésétől; a játék áttanulása a jelvények edzésének tanulmányozásával és a kézműves csiszolásával az akadémia játékosaival való együttműködésben.Melbourne Victory alulteljesít, mivel más A-Liga klubok emelik | Richard Parkin További információ

“Visszagondolok magamra, mint játékosra, lehet, hogy a legvégén rögtön betoltam, és jól tettem” – mondja Fowler. “De most menedzserként nem vagyok belenyomva a mélypontba, és jól érzem magam, kompetensnek és több mint felkészültnek érzem magam.”

Fowler karrierje végén két szezont töltött Ausztráliában. , mielőtt 2012-ben röviden átvette a thaiföldi Muangthong United irányítását.Thaiföld után úgy döntött, hogy türelmes úton halad a menedzsment felé, még akkor is, amikor kortársai kiemelkedő szerepekbe kezdtek kerülni, inkább ambíciókkal, mint tapasztalatokkal felvértezve. A 44 éves Fowler két évvel fiatalabb, mint Ole Gunnar Solskjær, aki jelenleg a Manchester United irányítója. Frank Lampard csak három éve hagyta abba a játékot, és átvette a gyeplőt a Chelsea-nél.

“Mint minden játékos, te is a lehető legjobb akarsz lenni, bármilyen szinten elérheted” – mondja Fowler. „Soha nem indultam azonnal a Premier League-ben, így számomra olyan helyzet volt, hogy valahol elindultam, ami jó szint volt. Évek óta kemény munka a coaching terén.Tudtam, hogy át akarok menni az összes edzői jelvényen, és eljutok a szükséges szintre, Bet 365 mert azt akartam, hogy az emberek komolyan vegyenek engem.

„Amikor abbahagyod a játékot, egyenesen az életed következő fejezetébe akarsz menni. a lehető leghamarabb. Természetesen szerettem volna egy kicsit korábban megtenni, de bizonyos értelemben nagyon örülök, hogy úgy alakult, ahogyan sikerült, mert megkaptam a Fifa pro licencet. Amikor megvan, hogy az emberek azt gondolják, hogy “jól, talán ő egy kicsit komoly”.

“Amikor elég jó játékos voltál, időnként soha nem nyerhetsz, amikor menedzsmentbe kerülsz, mert az emberek talán vár még egy kicsit.Ha nem sikerül rendbe hozni a dolgokat, akkor mindig az a helyzet, hogy „mondtam neked”. ” Facebook Twitter Pinterest Fowler ünnepli Roy O’Donovan késői egyenlítését Brisbane A-ligájának perthi nyitányán. Fotó: Paul Kane / Getty Images

Fowler döntése, hogy az angol alacsonyabb ligák helyett Ausztráliában lép pályára, biztosan nem tükrözi az ambíció hiányát. Van néhány különös előnye is. Brisbane rekord 71 gólt rúgott, és csak négy mérkőzést nyert meg az előző szezonban, az utolsó helyen végzett. Fowler feladata a klub alulról felfelé történő újjáépítése, amely egykor a liga erőműve volt, és kilenc játékost hozott magával otthonába az alsó bajnokság különböző feleiből.A forgatókönyv úgy tűnik, mint egy futballliga-menedzser képességeinek tesztje, de ugyanolyan, az arcodon történő ellenőrzés nélkül, amelyet a futballligában tapasztalhatna. „Epikus eredmény”: Robbie Fowler edzői bemutatkozása sokkoló FFA-kupa-olvasással zárul tovább

“Néha átveszi a papírját, és nem is olvas a futballról, ami számomra nagyon furcsa” – mondja Fowler. „[De] nem hiszem, hogy [Ausztráliában hiányozni fog az ellenőrzés]; Olyan ember vagyok, aki viszonylag jó karriert futott be játékosként, így az embereknek úgyis mindig lesz véleményük.

„Az a jó, hogy idejövök, hogy megszerezhetem a saját tervrajzomat. Tavaly látta Brisbane-t, és tiszteletlenek voltak, és határozottan küzdöttek. Öregedő csapatuk volt, akiknek változásra és más mentalitásra, más gondolkodásmódra volt szükségük.Új csapat vagyunk, és jól akarunk teljesíteni. Azok a játékosok, akiket behoztunk, köztük néhányan az Egyesült Királyság alacsonyabb bajnokságaiból, nagyon jól teljesítenek. ”

Fowler első felelős mérkőzése a regnáló bajnok Perth Glory ellen – idegenbeli utazás nagyjából távolság az Egyesült Királyság és Kazahsztán között – kilenc debütáló féllel hoztak vissza egy hiteles pontot.

Második felelős meccse előtti hétfőn, miután kénytelen volt a Perth ellen az eredmény lendületét parkolni a A liga újonnan bevezetett hétvégéje, Fowler kissé fáradtnak tűnik, amikor egy reggeli edzés után kivonul az edzőpályáról, de jó okkal. A Liverpool késői egyenlítése az Old Traffordon körülbelül 3.20-ra esett.Fowler gyorsan eszébe jut, mit jelent komolyan gondolni a futballra egy elmaradott időzónában.

“Amúgy sem vagyok nagy alvó, így tulajdonképpen fent maradtam és néztem” – mondja Fowler. “Ugye, mit csinálsz a focival?”

A borzalmas kezdési idők ellenére Fowler szerint a laza Ausztrál tapasztalatok segíthetnek irányítási stílusának alakításában, és ösztönözni potenciális menedzserek és játékosok, hogy megtalálják a karrierlehetőségeket a kitaposott pályán. Amikor Robbie Fowler Isten lett: 20 év múlva a történelemkészítő mesterhármastól. További információ

mint amit tudok. Számomra teljesen mindegy, hogy hol van. Lehetünk egy kis teszteset, ha úgy tetszik, a klubok vezetőinek vagy játékosainak.Az életstílus nagy dolog, mert nem játszol annyi játékot, hogy minden fájdalom és rágódás nélkül átélhess egy szezont, és élvezhesd, hogy heti egy játékot játszunk.

“ Azt akarom, hogy a játékosok élvezzék. Az élvezet győztes játékokkal jár az edzésekig. Igyekszünk rávenni őket, hogy élvezzék a labdát, hogy megszeressék őket egy kicsit jobban. Ez nem azt jelenti, hogy nem akarunk versenyképesek lenni. Azt hiszem, versenyképesek leszünk. ”