- Uncategorized

Michael Downey LTA vezetőjeként történő távozása néhány hullámot okoz

Ebben az esetben valószínűleg mindháromnak jobban érdekli Downey visszatérése hasonló székhelyére szülőháza Kanadában, mint Andy Murray-ra, Johanna Konta-ra és a többszáz brit játékosra, akik a clunking rendszer ellenére, nem pedig azért, mert

A Downey elődjétől, Roger Draperétől örökölt, fentről lefelé védőszentelést, amelyet megpróbált megváltoztatni, egyhangúlag és helyesen azonosították a brit tenisz egyik fő okaként. megállt a múlt században.Legalább most határozott a sport alulról felfelé történő felépítése, ami egyfajta örökség. Andy Murray megnyeri a második Wimbledon címet Milos Raonic verésével. Olvassa tovább

Bár a kritikusok néhány trükköt csapnak be Az Atlanti-óceánon átjutott Downey-vel nem vitatható, hogy a játék profilja megemelkedett, és az optimizmus légköre rejlik, még akkor is, ha szinte teljes egészében Murray személyes sikere és a Nagy-Britannia Davis Cup csapata diadalma vezette. >

Tehát az örökké mosolygó, a dandy öltözködésre és a menedzsment beszélgetésre vágyó kanadai társaság – vállalati fenevadként nőtt fel – nem fogják hiányozni azok a kollégák, akik a déli londoni Roehampton Nemzeti Teniszközpontban csodálták energiáját és energiáját. szervezőkészség.Úgy tűnik, hogy a távozása oka hónapokig zavarodott, inkább személyes, nem pedig szakmai jellegű, és ez nem bűncselekmény.

„Az elmúlt néhány hónapban a feleségemmel és én megbeszéljük, mennyi ideig Nagy-Britanniában maradunk ”- mondta csütörtökön. „Bár nagyon élveztem a munkát, a kanadai vonzás erős volt. Van egy 19 éves és egy 21 éves fiúm, és úgy éreztem, hogy kimerül a lehetőség velük eltölteni. A feleségemnek idős, demenciás anyja is van. ”

Bárki együttérzésben részesítené őt azért, hogy megválaszolja ezeket a személyes kérdéseket. Kinevezése során azonban mindig hiányzott a tartóskodás. Chris Kermode-ban jobb helyi jelölt volt erre a munkára, aki még a nagyon hosszú jelentkezők listáját sem állította össze a kinevezett fővadász, David Gregson által.Kermode előtt voltak olyan emberek, akik a sorban talán küzdenek fagylalt eladásával.

Gregson elvigyorodott és elpirult, amikor akkoriban megkérdezték, miért figyelmen kívül hagyja a korábbi játékosokat és bizonyított adminisztrátort, aki óriási Az öltözőben népszerű volt, felülről lefelé ismerte a brit teniszkultúrát, és évekig felügyelte a Wimbledonon kívüli legsikeresebb bajnokságot – az ATP World Tour döntőjét, amely szinte minden ülésen elfogyott a greenwichi O2 Arénában, évek óta. valamint a Queen’s.

Azt mondta, hogy a játéknak két kiváló képviselője volt a tetején, mivel Kermode folytatta az ATP vezetését. Ez majdnem olyan volt, mint a Blackadder jelenete.

Ki fogja cserélni az 59 éves Downey-t? Az LTA rosszabb is lehet, mint a Kermode telefon.Nagyon valószínűtlen, hogy meg fogják tenni, és szinte biztos, hogy visszautasítja; tehát minden valószínűséggel megkezdődik a hasonló csere.

„Amíg eltart, addig tart” – mondta Gregson. A sportmenedzsment így működik: őrlésesen. Az adminisztrációért felelõsek vállalkozásnak tekintik, gyakran elfelejtve, hogy miért játsszunk elsõsorban a játékot: a puszta öröm miatt. De tekintettel az elkerülhetetlenül rövid hivatali idejére, soha nem fogja teljesen átalakítani az önelégülés kultúráját, amely Fred Perry napja óta megragadta a teniszt Nagy-Britanniában. Két évvel távozik, mielőtt lejár az elfogadott ötéves hivatali ideje, és néhány lépést tett. Néhány osztályt felrázott, apró zsírt vágott oda-vissza, és általában megpróbálta a lehető legjobbat. De ez nem volt elég.Még hosszú utat kell megtenni, mielőtt a brit tenisz kihasználja a teljes potenciálját.

Az LTA – nem csupán Downey és csapata – elszalasztotta egy arany lehetőséget, hogy a játékot sokkal szélesebb közönségnek eladja, amikor nem sikerült megállapodni Murray-vel, mint talizmánnal, miután 2013-ban elnyerte az első Wimbledon-bajnokot. Andy Murray verte David Goffint a GB első Davis Cup-ján a 79 év alatt. Bővebben

Ez a varázslat pillanata volt. ami továbbadta a nyári szellőt. Képét kellett volna vakolatba helyezni minden londoni buszon, televíziós reklámokon és plakátokon, és az iskoláknak egy kis drága idejéből könyörögni kellett rá, hogy ösztönözze a gyerekeket ütő felvételére. Soha nem történt meg.Még ma is szakmai távolság van az ország legjobb játékosa és a sport, amely közreműködik a sikertől.

Downey 10 000 ütőt osztott szét az országban, hogy a tenisz iránti érdeklődés meginduljon. Ez volt az egyik jobb mutatványa. Ahogyan Gregson rámutatott: „Michael 50 helyi önkormányzati kapcsolatot létesített, létrehozta a Tennis for Kids programot, amelyet a Davis Cup győzelmére építettek, és nagy alapokat teremtett utódjának.”

A sport nem elbűvölő. Ez kemény munka. És a kínált pénzért az átkozottul jónak kell lennie. Downey soha nem fogja megfordítani a brit teniszt három év alatt, nem is beszélve az öt évről, amint azt mondta, amikor kinevezték. De a játéknak többre van szüksége, mint egy rövid távú lendületet.Hosszú távú stratégiára van szüksége, és ha továbbra is elterjeszti a szót az iskolákban és a pénzeszközökkel küzdő hatóságokban, akkor legalább a megfelelő irányba botlik.