- Uncategorized

A világbajnokság lenyűgöző pillanatai: Josimar megragadja a világot Mexikóban 86

Ez egy kínos eltérés volt: az Anglia csapata, aki két évvel a Nagy Világkupa megnyerésétől számított, 18 óra alatt harmadik alkalommal teljesen levágta. Kétségtelen, hogy ez volt a 12 v. Hét, és a hét hét elején néhány teljesítménycsökkentő anyagot vett fel. De a történet, amit Jimmy Greaves nem mondta a menedzser, az örök igazságot tükrözi a brazil labdarúgásról: hogy ragyogó, természetes tehetségek vannak minden tengerparti sarokban. Jacob Steinberg Bővebben

Ennek végső jelképe Josimar, a Mexikó kétütemű csoda 86. Egyetlen világkupa sem hozta létre jobb célokat – ha csak egy dolgot csinál az ebédszünetével ma – és Josimar két szörnyet szerzett Észak-Írország és Lengyelország ellen.Talán egyenesen kijött a vékony mexikói levegőből. Brazílián kívül senki sem hallott róla; ő még a Panini albumban sem volt.

Nem volt csak ismeretlen – ő is korlátlan és munkanélküli volt, amikor az első választás után az első választás után felhívták a brazil csapatba. vissza Leandro kihúzta. Négy játékos kimaradt egy kijárási tilalomról, de csak egy, a Playboy winger Renato Gaúcho dobta ki a csapatból a Telê Santana vezető. Leandro, akinek a feje akkoriban rendetlenség volt, egyfajta bűnös szolidaritást hozott ki.

Josimar március közepe óta nem játszott, amikor a Botafogo szerződése lejárt. Főzte és várta a terhes feleségét, amikor egy hívást kapott, ami azt mondta neki, hogy Mexikóba megy. A legjobb hagyományok szerint úgy gondolta, hogy vicc volt, udvariasan köszönetet mondott, és elkezdte a napját.Egy óra múlva újabb hívást kapott, hogy elmondja neki, hol és mikor kell jelentést tenni. Josimar nem volt a padon, de hat nappal később cserélte Edson-t Észak-Írország ellen.Félelmetesen magas volt egy teljes és hátborzongatóan épített, süllyesztett kerettel és a tölgyből készült combokkal. Jelentkezzen be a The Recap-re, a szerkesztők válogatásainak heti e-mailje.

Az ünnepség majdnem mint ikonikus, mint a cél. Josimar egy kis becsületes körön ment, mindkét karja felemelkedett a levegőben, arcát képtelen hitetlenkedik. Évekkel később egy kisfiú megkérdezte Jenningset egy Q & amp; A-nál, amit szeretett volna, ha Josimar 35 méterre vágta. – Fiam – mondta. „A chiped ötlete és a chipem ötlete két különböző dolog!” Facebook Twitter Pinterest Josimar ünnepli híres célját Észak-Írország ellen. Fénykép: Colorsport / Rex / Shutterstock

Egy teljes hátra egy olyan cél, mint egy egyszeri életidő.Tehát Josimar négy nappal később ismét megcsinálta a lengyel védelmet, hogy abszurd szögből hazafelé tegye a labdát. Ez volt a második cél a 4-0-as győzelemben, amely Brazíliát a negyeddöntőbe vitte, ahol a klasszikus 1-1-es rajz után Franciaországban elvesztették a büntetéseket.

Bár csak három játékot játszott, Josimar szerepel a Fifa csapatának a versenyen, az egyetlen brazil mellett, a középső hátsó Júlio César mellett, hogy a XI. Botafogo újra aláírta, és a média elfogadta. Az „UM HERÓI DESEMPREGADO” (az UNEMPLOYED HERO) a Placar egyik funkciójának főcíme volt.A verseny legszebb játékosaként is informális díjat nyert. – Csak úgy vagyok, mint a kávé – mondta. „A„ blackie ”, amely mindenkinek megfelel.” Világbajnokság lenyűgöző pillanatai: Franciaország Dél-Afrikában behatol | Philippe Auclair Bővebben

A mese hamarosan óvatos mese lett. Josimar, mint sok gyenge hátterű brazil labdarúgó, allergiás volt az éjszakai hírnévre. Az élete lefelé fordult, és átadta magát egy kalapot, a sólyomot (főleg a whiskyt), a kokainot és a nősténységet.

Hamarosan Mexikó után elkezdett különféle címeket készíteni. A börtönbe került, miután megütötte a prostituált, aki rászorulóan bántalmazta őt, amikor megpróbált egy olcsóbb árat tárgyalni egy már megtörtént orgia miatt.Néhány évvel később kirakta a pénztárcáját az ablakból, amikor a rendőrség üldözte; később három gramm kokszot találtak benne. A bátyja, egy kokainfüggő is elpusztult egy favela-ban.

Josimar a brazil labdarúgás első rosszfiúja volt. – Maradona és Edmundo második esélyt kapott – mondta egy 1995-ös interjúban. “Miért nem én? Senki sem bizonyított semmit ellenem. Csak egy kis whiskyt szerettem. ”

Sok sportoló soha nem tér vissza a legalacsonyabb pontjukból; Josimar soha nem jutott túl Mexikó fölé, és karrierje semmi irányba sodródott.1988-ban majdnem elment Dundee United-be (az elme a Josimar és Jim McLean közötti kapcsolat gondolkodásánál elgondolkodott), és felajánlotta Alex Fergusonnak a Manchester United-ben (az elme boggles, stb.), Mielőtt egy szamolikus varázslatot tett volna Sevillában. Jelentős szerepet játszott a Botafogo legendás Campeonato Carioca győzelmében 1989-ben, és egy kicsit részt vett Brazília győztes Copa América csapatában egy hónappal később. 1989 novemberében megnyerte az utolsó 16 sapkáját. Ez a két gól Mexikóban volt az egyetlen, akit Brazíliában szerzett. Facebook Twitter Pinterest Josimar a lengyel ellen a Mexikóban 86. Fénykép: Bob Thomas / Getty Images.

Josimar céljainak mitikus minősége volt. Egy kék holdban látná őket egyszerre – egy szemcsés házi VHS-ben, amit szeretettel címkézett volna talán „DON’T TAPE OVER” -ra, vagy ha a nagypapa jellemzője a nagy távolsági céloknak. A YouTube megváltoztatta emlékeink emlékeit, és valószínűleg lecsökkentette a Proustian mágiáját. Szövetsége ugyanolyan erős, mint valaha.

Norvégia legjobb labdarúgó magazinja Josimar; van még egy skót grafikai tervező, aki a brazil múzsája után nevezte el üzletét.Az Italia 90-es Salvatore Schillaci mellett Josimar biztosan a futball legnagyobb egy-bajnoki csoda.

Gyakran szerepel az elveszett tehetségek listáján is. Ha bármi volt az ellenkezője, egy jó, de nem nagyszerű játékos, akinek rövid karrier csúcsa tökéletesen szinkronban volt a futball négyéves ciklusának csúcsával. Brazíliában több millió tehetséges ismeretlen is van, de kevesen hagytak jelet a labdarúgó világon, mint a Josimar.