- sportfogadás

Ritchie szerint az angol rögbi szakszervezet legfontosabb repülésének megújítása a tervek alatt áll

A Premiership klubok jelentést tettek a régóta fellépő bajnokságról és a Rögbi Labdarúgó Szövetséggel folytatott „háborúról” a vívás miatt, de a felső repülésből való kiengedés mindkét fél számára fárasztó kérdés.

Vasárnap alakult ki, amelyben tavaly áprilisban a klubtulajdonosok megvitatták a „szabályozatlan verseny” lehetőségét, ha az RFU nem ért egyet a selejtek promóciójával és a selejtezéssel.Ez egy nukleáris lehetőség, és valószínűtlen, hogy valósuljon meg – nem utolsósorban azért, mert veszélyeztetné a klubok és az RFU által 2016-ban aláírt nyolcéves Bet365 profi játékmegállapodást (PGA), amely garantálja a Premiership Rugby számára évi 30 millió fontot és Angliának a hozzáférést May.Jonny May két próbálkozása a régi klubjával szemben Leicestert a Gloucester mellett veszi. Bővebben

A klubok azonban már régóta kutatják a felső repülés elkerülésének lehetőségeit, végül pedig az RFU jóváhagyására van szükségük. Ezenkívül egyes klubok, amelyeket a CVC 230 millió font összegű beruházása ösztönöz, inkább korábban, mint később akarnak visszakerülni, de úgy gondolják, hogy az RFU bizonyos mértékig vonakodik beleegyezni.Az álláspont talán enyhült az elmúlt években – ironikus módon, amikor a Premiership Rugby elnöke, Ian Ritchie volt az RFU vezérigazgatója, aki kitartóan ellenállt a ringcence-eknek -, de az unió nem akarja, hogy lássa, hogy megöli a Premiership alatti csapatok törekvéseit.

Ez a szakszervezet legerősebb alkotóeleme is a Premiership klubokkal. 2017-ben az RFU beleegyezett abba, hogy megszabaduljon a Bet365 bajnoki play-offoktól, mivel több hozzáférést biztosítottak az angliai játékosoknak a PGA részeként. Ha azonban az RFU beleegyezik abba, hogy megszabaduljon a promóciótól és az előléptetéstől, akkor alig marad hátra alku a jövőben.

Ritchie és az RFU is megerősítette, hogy még nem tett javaslatot.Ritchie elmondta a BBC-nek: „Mint minden testületnek, azt várják el, hogy minden testület megvitatja az olyan kérdéseket, mint a Premiership promóciója és felbocsátása, és ezt már egy ideje csináljuk. Nyilvánvaló, hogy nyolcéves megállapodást kötöttünk az RFU-val – nagyon szorosan együttmûködünk velük együtt – és errõl még nem tettünk javaslatot nekik. És még nem fejeztük be a sajátunkat, tehát azt hiszem, hogy tennünk kell, hogy ezt tovább mérlegeljük.És azt hiszem, kissé nehézkes azt mondani, hogy szakadék van köztünk, mert még nem folytak a megbeszélések. ”A bontás: iratkozzon fel, és kapja meg heti rögbi szakszervezeti e-mailünket.

Lehet, hogy vannak annak elfogadása, hogy hosszabb távon elkerülhetetlen a körvonalak elkerülése – az RFU ideiglenes vezérigazgatója, Nigel Melville a múlt hónapban egy 16 csapatos két konferencia formátumot javasolt -, de az unió nem akarja, hogy a Bet365 klubok azt diktálják. Amikor a múlt hónapban kiderült, egyes klubok már a szezonban akarták bevezetni a védőkerítést, már Melville válasza rámutatott. “Azt hiszem, hogy ez az úgynevezett kívánságos gondolkodás, nem? Hirtelen az emberek azt akarják, hogy valami történjen most. Nos, nem, ez nem így működik. ”