- sportfogadás

„Így nézhet ki Oroszország.”: A világbajnokság rajongói megleptek a nyugodt rendőrségről

A világkupának egyik meghatározó képe a dél-amerikai rajongók örömteli jelenetei, amelyek már korai órákban az orosz utcákon menetelnek, kántálnak és ittak. A rendõrség és a hatóságok beszámolója az elmúlt héten kinyilatkoztatás volt.Az egyik videó az orosz rendőrök közül, aki egy kimaradt svéd feletti szabadon mozog, vírusos lett. .

De azoknak, akik tapasztalattal rendelkeznek a tiltakozásban és a politikai ellenzékben, van egyfajta sötét humor a látványban: a külföldiek sportfogadás spontán módon gyűlhetnek össze a városi utcákon, míg az oroszok maguk nem.

„A világkupája plusz ezen az országon, és sokan láthatták, hogy az ország hogyan nézhet ki: szabad, nyitott” – mondta Jevgenyij Roizman, Jekatyerinburg városának volt polgármester-helyettese, akit ez év elején kiszorítottak. „De amikor a Világkupa véget ér, a visszaesés folyamata folytatódik.Nincsenek illúziók. ”

Több ezer perui származik ebből az Urál-hegységben fekvő, több mint 1,3 milliós városból, és várhatóan ma este az utcákon vonulnak, mielőtt megbeszélést folytatnának. Franciaország.

Ez egy olyan város, ahol Roizman fontos szereplővé vált, először hangsúlyt szerezve a drogok elleni város „Kábítószer nélkül” kezdeményezésére, amely rehabilitációs központjaiban vitát váltott ki a súlyos taktika kapcsán. Kiválasztott egy rést egyfajta sportfogadás közösségi szervezőként, petíciók benyújtóinak fogadásával és a Roizman Alap nevű jótékonysági szervezet működtetésével, amely támogatja a helyi hospice-t. Amikor arra kérdezték, miért tiltotta a város ez év elején a közvetlen polgármesteri választásokat,

Roizman szerint Jekatyerinburg számára a világkupája kétségkívül pozitív esemény volt.Új infrastruktúrát hozott létre, behozta a turistákat, és „lendületet adott” a városnak.

De azt is úgy véli, hogy „a kép, amelyet a külvilág kap ezekben a hetekben, nem teljesen tükrözi azt, ami történik Oroszországban. ”.

„ Az embereknek nincs joga a gyülekezéshez, az embereknek nincs teljes szólásszabadságuk ”- mondta a Guardian egy interjúban Jekatyerinburg belvárosában, Nevyansk Ikonmúzeumában. .

Oroszország 2012 óta szigorú törvényeket fogadott el, amelyek megtiltják a kétnél több ember nem szánott tüntetéseit, és pénzbírsággal és börtönbüntetéssel büntetik a szervezőket.Az orosz tüntetõket még akkor is letartóztatták, amikor üres papírdarabot vagy „láthatatlan plakátot” tartottak a Kreml közelében, olyan mozdulatokkal, amelyek a törvény végrehajtásának mögött meghúzódó politikai elfogultságot célozták meg. A Kreml előtt sportfogadás bónusz kiábrándultak az iráni nők, akik a Világkupa mérkőzésein tüntettek, vagy a Nyizsnyij Novgorodon átmenő svéd rajongók ezrei különösen szürreálisak.

Roizman összehasonlította a hatodik ifjúsági és hallgatói világfesztivállal. 1957-ben a Szovjetunióban, amely 30 000 hallgatót vonzott a világ minden tájáról játékokra, stadionbemutatókra és tábortűzre. “Még mindig a Szovjetunió volt, amikor az egész véget ért” – mondta.

Végezetül azt mondja, hogy hazafiasként mindketten boldog, hogy országa a világkupát rendezi, és tudatában annak, hogy a látvány hozza a Kreml politikai haszna.

„Itt élek.Megértem, hogy miként fogják használni a Világkupát. “- mondta.

Ez múlt héten vált nyilvánvalóvá, amikor Oroszország bejelentette, hogy a nyugdíjkorhatárt ugyanabban a napon növeli, amikor a Szaúd-Arábia ellen indul.

Nem egy népszerû és régóta várt megszorító intézkedés volt, amely a világkupának politikai fedezetét felhasználta a fájdalmas reformok végrehajtására.

A férfiak jelenleg 60 éves korukban, 55 éves nők pedig nyugdíjba vonulhatnak. Az új jogszabályok értelmében a férfiak csak 65 éves korukban, a nők pedig 63 éves korukban részesülhetnek nyugdíjban.

Jekaterinburg környéke, Roizman szerint az emberek 25% -a nem él nyugdíjba.Az új törvény szerint ez a szám meghaladja az 50% -ot.

“Az emberek úgy érzik, mintha évek óta hozzáadják a hivatali idejüket” – mondta Roizman, az orosz szót használva börtönbüntetésre. „Az emberek mérgesek lesznek és tiltakozni fognak.”

Alekszej Navalny, az orosz tiltakozási vezető, akit a Világkupa előtti hónapban börtönbe vettek, július 1-jén országos tiltakozásra szólított fel az új törvény ellen. , míg a Világkupa folyamatban van.Oroszországban tiltakozás megszerzéséhez engedélyt kell kérni, és nem világos, hogy megkapják-e a Navalnyot.

Roizman úgy véli, hogy a nyugdíjasok csak szankcionált tiltakozásra fordulnak, és hogy a sportra összpontosítva dobja el minden mást. “Minden, amit most mondasz, el fog veszni a Mundial eufóriájában.” – mondta.

Ha tiltakoznak, mit fog tenni a rendõrség?

nehéz helyzet ”- mondta. „Szoktak reagálni minden mozgásra. Vedd el a zászlókat. Letartóztatásokat. És az ország egész területén hirtelen vannak olyan emberek, akik éjjel járnak, és nem kérnek engedélyt. De azt is tudják, hogy a világkupán véget ér, és a külföldiek távoznak. Csak megismétlem, amit sokan mondtak: “Így néz ki egy szabad országnak.” “