- Premier League

Harry Maguire az utolsó pillanatban megnyerte a Leicester nyertesét a 10 fős Southamptonban

Szamartól Southamptonig folytatódott a Harry Maguire felejthetetlen nyara, amikor a Leicester-védő szünet idejének győztese győzedelmeskedett a 10 fős szentek felett. Lehúzta az ingét és elkerült az ünneplésre, hogy a kedvtelésből tartott szurkolók örömére táplálkozzon, amikor a hazai rajongók kiürültek. Csapattársai szeretetteljesen Slabhead-ként hivatkozhatnak rá, de Maguire tartós cselekedete itt volt a jobb lábának minden munkája: a védő belsejében állt, mielőtt Alex McCarthy túllépte a távolságot.Claude Puel számára ez volt az édes bosszújának a klub számára, amely tavaly nyáron kegyetlenül megszabadította őt.

A francia decemberben 4-1-es győzelmet regisztrált itt, és ez újabb örömteli visszatérés volt, amikor csapata megérkezett. hátulról, hogy legyőzze Szentjeit, akiket Pierre-Emile Højbjerg küldött, miután második sárga lapot kapott neves merülésre Daniel Amartey nyomása alatt. Ahogy Maguire félmeztelennek indult, Puel tovább verte a pályát, és mindkét ököllel lökte a levegőt. A műszaki terület kerületének megsértésével kapcsolatban Puel azt mondta: „Néha jó, tudod? Fantasztikus, Harry elfoglalta a helyet, és elegendő energiája volt ahhoz, hogy lefedje a pályát, majd lőni. Fantasztikus érzés, és örültem a játékosoknak. ”

Sok figyelmet fordított az figyelő angol asszisztens menedzser, Steve Holland számára.Maguire mellett, a múlt hónapban Oroszországban kiemelkedő országban, kétségtelenül lenyűgözni fogja Demarai Gray, aki megszüntette Ryan Bertrand nyitóját, miközben ez volt a tökéletes esély arra, hogy szemmel nézzen a selymes James Maddison és McCarthy felett, aki úgy érzi, hogy mindkét góllel jobb lett volna.

Grey egyenlítője négy perccel a Bertrand hazavágása után érkezett, miután Kelechi Iheanacho felállt egy keresztrel a hátsó poszt felé, amely a levegőben robbant fel Cédric kudarcos fejéből. távolság.Ha ez nyomasztó, akkor az a győztes, aki Oriol Romeu lábain át csapódott, és suttogva Jannik Vestergaard tornyosuló keretéből 25 yardból teljesen leeresztette Southamptonot.

„Nagyon örültem, hogy Harry Maguire lövöldözött. Innentől gondolkodom: ‘Menj tovább, lőj innen’, mert csak átugrunk és felvesszük, de ez a célunk sarkába került, és elvesztettünk egy játékot, amelyet nem éreztem megérdemeltünk – mondta Hughes. “Nem tudjuk elhinni, hogy bement, hogy őszinte legyünk. Több mint elégedett vagyok azzal a teljesítményszinttel, amelyet képesek voltunk előállítani, noha végtermék nélkül. ”

A számok egyre komorabb olvasást tesznek lehetővé: Southampton a múlt 28 bajnoki mérkőzésből csak három nyert, Hughes két meccset nyert a márciusi vezetés óta.Rendszeresen emlékeztetett a Southampton hiányosságaira a hazai talajon. A Hughes játékosai elvégezték a gyors indulást, amellyel Nathan Redmond 12 másodpercen belül eljutott egy sarokba a Wes Morgan-től, a Leicester-kapitánytól. A Down Saints bal oldali Redmond üteme Amarteyt tette ki, és ismét egy szokatlanul jobb-hátsó szerepet játszik, de a középpályán Wilfred Ndidi és Nampalys Mendy pusztító Leicester-párja örömmel felszaporodott. Ben Chilwell, a zaklató Leicester-védő benyomást keltett az ellenkező szárnyra, és kétszer támogatta támadásait, Grey és Iheanacho közel állt. ígéretes intenzitással, amikor Bertrand balra bombázott, mielőtt Danny Ings-ben játszott, akinek erőfeszítését Kasper Schmeichel megmentette.A Saints ismét előrelépett, ezúttal lefelé a jobb oldalon, amikor Højbjerg meghívott labdát szállított át Elyounoussi felé, csak azért, hogy a szélső elveszítse lábát a döntő pillanatban. De amint az otthoni tömeg felszívódott Elyounoussi csúszdáján, ott volt a rohanó Bertrand, aki elrontotta a labdát. Négy perccel később Iheanacho függő keresztjének egyértelműnek kellett volna lennie Southampton számára, de Cédric felállt a levegőben, és amikor a labda leszállt, Grey megragadta, elcsúsztatta a küzdelmet, és az erőfeszítéseit McCarthy közeli oszlopán belülre csapta.

De amikor Højbjerg az Amartey társaságnál a 18 yardos dobozba robbant, összezavarodott és büntetést keresett. A középpályás már a Maddison szabálytalanságáért könyvelt az alagútba, miután második sárga lapot vett fel a szimulációra.Hughes lelkesedt, és az oldalán küszködött, és Leicester továbbra is a győztes elérésére törekedett. A Maguire-n keresztül megfelelő díjazásban részesültek.Manchester City arra számít, hogy Aymeric Laporte megosztja a zsákmányt a Farkasokkal. Olvassa el később Danny Welbeck erőfeszítései adnak fényt az Arsenalnak a West Ham múltjához való átjutáshoz.