- Premier League

Belgium Vincent Kompany küldött szkennelésre félelmek közepette, hogy hiányozhat a világbajnokságról

A belga menedzser, Roberto Martínez, felhívja, hogy hétfőn válassza ki a Vincent Kompany-t a világbajnokságban, a Manchester City védője pedig átvizsgálta a károsodott sérülést, amit a 0-0-os rajzon tartott. Portugália szombaton.

A 32 éves lány elindult a pályáról, anélkül hogy várta volna, hogy a második félév elején helyettesítené magát, miután túlterhelte Gelson Martins-t, Martínez pedig elismerte, hogy „Várjon 48 órát”, mielőtt döntést hozhatna a fitneszéről.

A Fifa határideje az országok számára az utolsó 23 fős csapatának nevezésére éjfélkor jár le, ami azt jelenti, hogy a korábbi Everton menedzsernek kockáztatnia kell magában foglalja a védőt is, aki szintén hiányzott a 2016-os Európa-bajnokságon a láb sérülésekkel.

„Nem akarod elveszíteni a játékosokat, mint Vincent”, mondta Martínez a belga műsorszolgáltatónak VTM-nek a brüsszeli mérkőzés után. – A tapasztalat…van egy kis tudás, ott van a kommunikáció a pályán. Azt hiszem, hogy fontos a megértés – tudva, hogy mi várható a nagy játékokban és a nagy pillanatokban -, így nem akarod elveszíteni a játékosokat. Hozzátette: „Ez az egyik ilyen fújás, amit senki sem érdemel. Az első nap óta hihetetlen szinten dolgozott. Megpróbálta előre irányítani a csapatot, és felelősséget vállalt. Öröm volt, és ezt nem akarod megtörni. Amikor eljött, mindannyian nagyon aggódtunk, különösen azért, mert olyan közel áll a végső csapathoz. Semlegesnek kell maradnunk ítéletünkben. Elmondta, hogy kényelmetlenséget érez, és jól tudja a testét.Tudja, hogy mikor nincs rendben. ”

A Kompany karrierjét megrongálta a sérülés, bár a 17-es Premier League-es fellépést tavaly a City-nél tette meg – több, mint 2014–2015 óta. A 77-ös kupakot Portugáliával szemben nyerte, miután 2004-ben debütált a válogatott számára. – Egy kicsit csalódottnak érzünk, mert nagyon jól dolgozik a táborban – tette hozzá Martínez. „Már a csoportban gyakorolt ​​hatása mindig pozitív.Mindig segíteni akar, és rendkívül keményen dolgozik.

Martínez még mindig öt játékosot hagy ki az eredeti választásából, de a múlt héten kénytelen volt elutasítani a csapatát, amit egy televíziós jelentés mutatott be, amely a belga ágynemű cég által Oroszországba való indulás előtt betöltött matracok címkéi, amelyeken megjelölték, hogy melyik játékos volt kijelölve. Ez azt jósolta, hogy a kapus Matz Sels, Christian Kabasele, Jordan Lukaku, Leander Dendoncker és Adnan Januzaj hiányzik.