- Premier League

Az angol Premier League eladja Kína TV-jogait 564 millió fontért

A Premier League a leggazdagabb televíziós ügyletét az Egyesült Királyságon kívül írta alá, és a kínai sportágakban fellépő hódoltságot 700 millió dollár értékű (564 millió font) értékű üzlet aláírásával írt alá.

A 2019-20-as három évre szóló szerződés a PPTV digitális műsorszolgáltatója, a Suning Holdings részlege, és úgy értendő, hogy három év alatt közel 12-szerese a 60 millió dolláros árfolyamnak. Super Sport Media Group. Kína terve: az első Manchester City, majd a világbajnokság megrendezése és megnyerése További információ

Az idei év elején a Suning megvásárolta az Internazionale olasz óriások többségi részesedését a kínai futball befektetések folyamatos fellendülésében.Otthon és külföldön egyaránt a kínai érdekek Xi Jinping elnöke részeként fektettek be a sportba a futball köré épített „sportgazdaság” kiépítésében.

Az új három tárgyalás során szokatlan lépést tettek – a jelenlegi hároméves ciklus első évében Kínában és az USA-ban egy évvel ezelőtti ügylet, a Premier League már garantált 1,2 milliárd dolláros jövedelmet a következő jogai számára 2019-20-tól 2021-22-ig.

A példa nélküli kiadások Kínában a Premier League legnagyobb külföldi ügyletéhez vezettek, az 500 millió dollárt, amit az NBC beleegyezett, hogy meghosszabbítsa szerződését, hogy 2019-20-tól 2021-ig mutasson az USA-ban. 22.

Ez azt is jelenti, hogy a Premier League-nek a világ két legnagyobb piaca van 2021-22-ig.A Premier League a már meglévő ügyletei szerint már mintegy 8,3 milliárd fontot hoz létre három évszak alatt, beleértve a belföldi szerződések 5,5 milliárd fontot.

A Premier League a kínai stratégiát egy évtizeddel ezelőtt elmozdította, miután egy olyan fizetős televíziós szolgáltatóval foglalkozott, amelynek nem sikerült a többi bajnokságra és más sportokra vesztenie magát. .

Új üzletével reméljük, hogy mindkettőt egyensúlyba hozza.Magától értetődik, hogy magában foglalja mind a szabad, mind a regionális televíziós elemeket, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a PPTV kívánságai szerint nagyszámú mérkőzést lehessen csomagolni az előfizetési csomagokba.

A hírek a Premier League vezetői számára is tonikussá válnak az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban a számadatok megtekintésének okán felmerülő spekulációs hullám nyomán, valamint emlékeztetője annak kereskedelmi előzményéről más világbajnokságok felett.

A PPTV, egy video-streaming webhely, tavaly 270 millió dollárt fizetett a spanyol labdarúgó-bajnokság La Liga kizárólagos médiajogairól.

A hosszú távú szerződés biztosítani fogja a a legfrissebb jelzés arra, hogy a tengerentúli TV-bevételek óriási növekedése, amely az elmúlt 24 évben nulla és közel 3 milliárd font között mozog, még nem érte el a felső határt.