- Football

Hogyan segítette az Anderlecht akadémia a Belgium világkupájának felépítésében

„Romelu apja volt az, aki arra késztette minket, hogy megkezdjük az iskolákkal való együttműködést” – mondja Jean Kindermans, az Anderlecht Akadémia igazgatója. „15-kor Romelu híressé vált, és nagy érdeklődés mutatkozott rá. Apja azt mondta nekem: „Lille, Lens, Auxerre és Saint-Étienne mindannyian érdekelnek a fiamban, és ezek a klubok iskolai, szállás- és labdarúgóképzést nyújthatnak neki. Mindent megtalál. ”Néhány hónappal később elindítottuk a Purple Talents projektet. Most, több mint 10 évvel később, Lila Tehetség Programnak hívják – mivel ez már nem projekt. ” Nem szeretünk túl sok információval elkódolni a gyermekek gondolatait.Jobb, ha rövid ideig intenzíven dolgozunk, mint hosszabb ideig ugyanazokat a dolgokat lassabban. Kulcsfontosságú az emberekkel való szocializáció, valamint a különféle hobbi és érdeklődési körök gyakorlása. ”

Az Anderlecht képzési központ Brüsszel külvárosában található faházak, festői regionális parkok és oktatási intézmények között. Ez a hely elkészítette a háztartások nevének listáját, beleértve a 23 játékos közül nyolcot, akik Belgiumot képviselnek az oroszországi világkupán. Lukaku, Vincent Kompany, Leander Dendoncker, Youri Tielemans, Dries Mertens, Adnan Januzaj, Michy Batshuayi és Marouane Fellaini mind fejlesztésre kerültek. Ez a csapat több mint harmada, és eddig kilenc gólt szereztek köztük a világkupán – kettővel több, mint a brazil csapattal szemben, akikkel a negyeddöntőkben szembesülnek.Facebook Twitter Pinterest Romelu Lukaku 41 gólt szeretett 98 mérkőzésen az Anderlecht számára. Fénykép: Bruno Fahy-John Thys / PA

Kindermans természetesen büszke arra, hogy a klub a helyi tehetségek felkutatására és nemzetközivé alakítására törekszik. „Megpróbáljuk a legjobb brüsszeli játékosokat megszerezni, mielőtt a 11-oldalú labdarúgáshoz költöznénk a 13 éves kor alatt. 6-tól 12-ig nem csak a helyi környezetben élőkre koncentrálunk. A karaktertől, korától, kultúrájától és a szülõktõl függõen távolabb nézünk a fiatalokra, ha különlegesek -, de nagyon nehéz tépni egy ilyen korú fiút a családjukból. ”

Az Under Noureddine Moukrim edző előreviszi a -17 éveket. A kis rondók nagyobb birtoklási játékgá alakulnak. Moukrim belép, hogy 10-15 percenként hosszabb beszélgetéseket folytasson az összejövetelhez.Az egész 15 év alatti pálya komplexumánál a fiatalabb csoport befejező gyakorlatot végez, ahol a szárnyak belsejét vágják, hogy ingadozó kereszteket szállítsanak. Az edző egyre inkább megtisztul az egyik átfedő hátral. A kritika ellenére a tinédzser nem mutat kifejezést. Anderlecht az utca. Mi vagyunk a közösség tükre. A multikulturálisság előnyt jelent nekünk. Az Akadémia rendezője, Jean Kindermans

„Minden gyerekkel másképp kell foglalkoznunk” – mondja Kindermans. „Olyan sokféle vallás, kultúra, nyelv és nemzetiség van itt. Minden egyén eltérő módon reagál. Minden háttérhez alkalmazkodunk; két láb és az egészséges fej változtatja meg itt. ”

„ Anderlecht az utca. Mi vagyunk a közösség tükre. Brüsszel olyan, mint London, Párizs, mint minden nagyváros.A multikulturálisság előnye számunkra. Vegyük egy belga anyától és egy afrikai apától származó Vincent Kompanyt: egy szerény család, divatos autó nélkül, Brüsszel központjában. Ide hozott egy villamossal, majd későn egy éjszakai busszal hazafelé az edzés után. Az utca befolyásolta. ”

„ Vincent nagyon okos srác. Nincsenek kristálygömböm, de biztos vagyok benne, hogy visszajön ide és fontos szerepet játszik. Természetes, született vezető. Nem kell, hogy rendelkezzen pszichológia mesterrel ahhoz, hogy ezt tudja. Még miközben beszél és viccelődik, ő csak más. Ösztönösen egyesíti az embereket egy csoportba, és óriási hatással van, bárhová is megy.Még több tulajdonsággal rendelkezik a pályán, mint amennyire rajta van. ”Facebook Twitter Pinterest Vincent Kompany 103 játékot tett az Anderlecht számára. Fénykép: Lee Smith / Akcióképek

Kindermans egy olyan parancsoló karakterrel, mint például a Kompany, mindent megtehet. “Nem szeretem az edzőket, akik évente cserélnek klubokat.” – mondja. „A stabilitás kulcsfontosságú. Edzőinket gyakran pszichológusok és pedagógiai oktatók vezetik. Itt van keverés az ex-profi játékosok és a „diploma edzők” között, és természetesen az embereknek megvan a maga ösztöne; de nem elég, ha csupán egy gondolkodásmóddal rendelkezik, hosszú életre hallgatónak, embervezetőnek és pszichológusnak kell lennie. Az edzői stáb valódi művészete az, hogy elképzeléseit lefordítják a játékosoknak, és arra készteti őket, hogy vásároljanak az elméletekbe. ”

„ A gyerekek megváltoznak, a labdarúgás megváltozik.Megkérem az edzőimet, hogy nézzék meg a Bajnokok Ligája mérkőzéseit és elemzik a mérkőzéseket. Fontos, hogy körülvegye magát a modern játékkal. Régen csak a labda 70% -át kerestük, de mi a jó birtoklás, ha nem csinálsz vele semmit? Most arra törekszünk, hogy 70% -ban progresszív és hatékony labdabirtoklás legyen. Az összes ülés befejezését hozzáadtuk, különben megvan a labda, de minden játékot elveszítünk 1-0. A klub edzési filozófiája: ‘Nyerd meg a labdát. Tartsa a labdát. Haladás. Létrehozása. Befejez. Nyerj. “Ez egy olyan ciklus, amelyet mindenki számára hirdetünk.” Egyensúlynak kell lennie. Ez az oka annak, hogy olyan ciklust készítettünk, amely nemcsak nagyszerű focistákat, hanem teljes játékosokat hoz létre.Ha minden jól megy a felépítésben, akkor futballjátékokat nyer. ”

„ Arra készülünk, hogy minden ellenfelet legyőzzünk videók és taktikák felhasználásával, függetlenül attól, hogy „sajtó” vagy „ pókháló sajtó ”[amikor a csapatokat meghívják egy-egy területre, mielőtt felkészülnének], de őrült lenne az első csapat stílusát és formációját követni, mivel az elmúlt három szezonnál hosszabb ideig nem voltunk menedzserünk. évek! ”A Real Madrid akadémiáján:„ Itt csak bizonyos típusú embereknek sikerül. ”Bővebben

„ Akadémiankban van egy 3-4-3-os rendszer, amely 4-3-3-ra alakul ki a 15 év alatti szint; de rugalmasnak kell lennünk. Ez az erősségeink és gyengeségeink, az ellenfél, a szezon időszakától és a játék súlyától függ.Ha 16 vagy 17 éves vagy, akkor elvárjuk, hogy nyerjen az Anderlecht-játék közben. A fiatalabb csoportoknak van egy olyan komfortzónája, ahol 3-4-3 formájúak lesznek, de a játékosok rendszeresen cserélnek pozíciókat. Nem én vagyok a keresztapa, de úgy gondolom, hogy sokoldalú játékosok létrehozása elősegíti az intelligens, lekerekített emberek fejlődését. Ha eleget tesznek, hallgatnak és keményen dolgoznak itt, akkor ki tudja, milyen magasságokat érhetnek el? Amint elhagyják az edzőtermet, bátorító szavakat énekelnek a fiatalabb játékosok számára, akik még mindig szenvednek az alábbiakban szereplő erő és kondicionáló gyakorlatok révén. A fal mögött vakolatra emlékeztető emlékeztető: „A kemény munka legyőzi a tehetséget!”