- F1

Mercedes tisztelgés a „kivételes” Lewis Hamiltonra, miután az F1-es építői címet megnyerte

A Mercedes csapatának főszereplője, Toto Wolff azt mondta, hogy Lewis Hamilton nélkül nem élvezhették volna a figyelemre méltó sikert, ami a brazil Grand Prix rekord egyenlő ötödik építői bajnokságához vezetett. Hamilton nyereménye az Interlagosban, miután már biztosította az ötödik járművezetői címet, biztosította, hogy a Mercedes továbbra is teljes körű dominanciája legyen a gyártóként, verhetetlen, mivel a turbo-hibrid korszak 2014-ben kezdődött.

Azóta a csapat öt alkalommal nyert az egymást követő vezetők és a kivitelezők bajnoksága megduplázódik. A Hamiltonnak négy tagja van Nico Rosberg-nél, aki 2016-ban vesz részt. Brazíliában a győzelem biztosította, hogy megegyeztek a Ferrari rekordjával, amelyet Michael Schumacherrel sikerült elérni 2000 és 2004 között.Még egy konstruktor-bajnokság is megegyezik a Ferrari hat, a Scuderia-val, aki 2009-ben a csapat címét is felvette. mint Wolff, és 2014 óta a 99 verseny közül 50-et nyert, átlagosan 10-et szezononként. Wolff felismerte, mennyire fontos volt. Hamilton nélkül kijelentette: „nem nyertünk volna öt bajnokságot”.

„Kivételes vezető és hihetetlen ember, és a csapat szerves része” – tette hozzá. „Ő az egyik az élvonalban és az autóban.Sokan hozzájárultak a sikerhez, de nyilvánvalóan ez nem történt volna meg. ”

Hamilton, aki ötödik címét Mexikóban negyedik helyen vette be, elismerte, hogy nem akart lezárni a bajnokságot, de hatalmas megelégedéssel töltött be a dupla megszerzésével, és megnyerte a győzelmet az Autódromo José Carlos Pace-nél. – Soha nem láttam olyan boldog embereket. Hosszú, hosszú időt vettünk együtt, reméltem, hogy a srácok érezhetik, mit éreztem, és láttam, és megosztottuk, és az életem hátralévő részében emlékszem erre a pillanatra. Annyira érzelmileg leeresztettem.

„Nehéz meggondolni, hogy mi történt az elmúlt hat évben.Hihetetlen utazás volt, és semmiképpen sem könnyű, mindenki számára igazi harc volt.