- Energybet

Fifa: Marokkó úgy döntött, hogy „megkérdőjelezhető” agyrázkódás után játssza a Nordin Amrabatot

Fifa úgy határozta meg, hogy Marokkónak az agyrázkódást követően öt nappal, hogy megengedje Nordin Amrabatnak Portugália ellen játszani, az agyrázkódást követően, mivel azt mondták, hogy az afrikai nemzet csapatának orvosához írták, hogy emlékeztesse őt protokolljaikra. Cristiano Ronaldo ismét sztrájkol Portugáliának, hogy küldje el Marokkót. Bővebben

Amrabatot a Marokkóban megnyitó B csoport Irán elleni Energybet vereségében múlt pénteken fejek összecsapása után indították el, amelyben memóriavesztést szenvedett és éjszakát kellett eltöltenie kórház. “Amíg a kórházban nem ébredtem, azt hiszem, öt, hat óra teljesen eltűnt” – mondta a Watford szélső. „Kicsit félelmetes.”

A Fifa iránymutatásaiban legalább hat nap áll az agyrázkódás és a játékba való visszatérés között, de nincs felhatalmazásuk erre.A végső döntés a csapat orvosa. Amrabat szerdán kezdte a portugáliai meccset védő sapkával, de korán eldobta.

Kiváló volt a 90 perc alatt, bár Marokkó elvesztette kilépését a bajnokságból. A menedzser, Hervé Renard „harcosnak” nevezte.

„Miután a marokkói játékos [Nordin] Amrabat a marokkói – iráni mérkőzés során vitatta az agyrázkódási eseményt, a Fifa írta: a marokkói csapat orvosát, hogy emlékeztesse őt a közölt iránymutatások betartásának Energybet fontosságára ”- nyilatkozta az irányító testület. Facebook Twitter Pinterest Nordin Amrabat tárgyalásra került Irán ellen.Fénykép: Anadolu Ügynökség / Getty Images

„Míg az agyrázkódási események felmérése és kezelése a megfelelő csapat orvosainak kizárólagos felelősségi körébe tartozik, a Fifa ezzel a kérdéssel a marokkói FA-val fog foglalkozni, és általános értelemben véve , A Fifa a verseny során szigorúan figyelemmel kíséri ezt a kérdést. ”

Fifa hozzátette, hogy a Marokkói Labdarúgó Szövetségnek el kell magyaráznia, hogy miért engedték meg Amrabatnak a Portugália ellen játszani. e-mail. Read more: ifogadas.info

A döntés haragot váltott ki a világ játékosok szakszervezete, a FifPro és az agykárosodás szakértőitől.A Brazíliában a legutóbbi világkupán agyrázkódás történt, köztük a döntőben, amikor a német középpályás Christoph Kramer a földre zuhant. – mondta a FifPro. Az Amrabat az Energybet orvosi irányelvek szerint túl hamar visszatért a cselekvésre. Négy évvel az elmúlt világkupa kudarcától kezdve, amikor több játékos nem kapott megfelelő ellátást, a labdarúgás nem hajtotta végre elegendő előrelépést az agyrázkódás-kezelésben. A világszínvonalú biztonsági előírások végrehajtására irányuló ismételt felhívásokat nem vették figyelembe. ”