- Energybet

Abbie Eaton: “Nagyon élveztem a Energybet, de a versenyre való visszatérés mindig a cél volt”

A Yorkshire-ből származó Eaton vonzó, artikulált és átgondolt, de üdítően tompa is lehet. Miután tavaly leszbikusként jött ki, gondosan veszi fontolóra a sporttal, a szexualitással és a nemével kapcsolatos kérdéseket, és egyértelműen úgy gondolja, hogy megérdemlik. Ugyanakkor megtagadja, hogy egyikének meghatározása megtörténjen, mivel a verseny a számít.

„Nagyon vastag bőrű vagyok; Északi madár vagyok ”- mondja mosolyogva. “Az emberek azt fogják mondani, amit mondani akarnak, de ez csak az egyik fülébe és a másikba megy, mindaddig, amíg azt csinálom, amit akarok.” négy évvel ezelőtt a finanszírozás hiánya miatt megtorpant. Többször bebizonyította, hogy jó úton halad, mégis elégedetten Energybet hagyta, hogy a siker nem jelent hátteret. A W sorozat visszatér.A bajnokság nagy hatással volt az első szezonra, és várhatóan az idei sikerre épít. Eaton számára január nem lehet elég hamarosan, és várni kell, amíg megpróbálják a május első szentpétervári fordulót. Amikor végül elviszi a hálózatot, az nem csak elszántságának igazolása lesz, hanem az is, mint hazaérkezés. “Még mindig a mamám hasában voltam, amikor először egy versenypályára mentem” – mondja. „Két hónapos voltam, amikor először csecsemőként mentem apa kartingozni. Azóta az áramkörökön veszek részt.

Apja, Paul, elkötelezett ónversenyző volt, és anyja, Denise támogatta őt, Abbie-vel vontatva. Mire hétéves volt, a lányuk szintén akart. A Fife-ben, Knockhillben nézte a kartingot, és szüleitől kérte, hogy menjenek, de ők Energybet voltak túl elfoglaltak.Teljes karakterével Eaton maga vállalta a feladatot. Facebook Twitter Pinterest Abbie Eaton a The Grand Tour előadóival (balról) James May, Jeremy Clarkson és Richard Hammond. Fénykép: Amazon Prime Video

„Készítettem egy kartondobozt és körbejárottam a csapatokat, kérve, hogy adjon pénzt alapomnak, hogy gokartzzanak” – emlékszik vissza mosolyogva. – Visszajöttem, és azt mondtam anyának és apának, hogy pénzem van neki. Megölték őket, és megpróbálták visszaadni a pénzt, de senki sem vette el. ”

Nem meglepő, hogy a szülei végül beadtak.Eatonnak saját kartja volt, amikor 10 éves volt, és amikor január reggel hideg és havas volt az első kirándulása, azt mondta: „Mikor tudok újra menni?” Onnan a versenyzés volt minden.

< p> Azóta Eaton úgy véli, hogy általában élvezi a férfi társaik támogatását, de elismeri, hogy néha szükség volt a könyök kihúzására. “Ha a srácok azt hiszik, hogy egy lány visszatér, megpróbálnak egy kicsit megijeszteni” – mondja. „A kartingban egy srác Energybet mindig leütött egy sarkon. Újra megcsinálta, és a következő sarkon csak nagyon keményen ütöttem le az akadályokra.Utána feljött hozzám, és megragadott a nyakába, de a szemébe néztem, és azt mondtam: „De nem fogod újra megcsinálni, ugye?”

Eaton megnyerte az osztályát az első év a felnőtt túraautóversenyen, amikor 17 éves volt, 18 versenytől és 16 dobogiumtól 15 győzelemre jutott. Követte ezt a versenyt a Mazda MX-5 Cup-ban, amelyet szinte teljes egészében a jólétben lévő családja támogatta. Apja építette az autókat, és anyja vezette a csapatot. 2014-ben megnyerte a SuperCup-ot. 2016-ban a szezon a brit GT bajnokságban is sikeres volt, második lett az osztályban, de nem tudott tovább menni. Facebook Twitter Pinterest Abbie Eaton a Spanyolország déli környékén található Circuito de Almeria helyén, ahol ő volt a 13 új W-sorozat reménytársa közül, akik a vezető választási tesztjén léptek fel a pályára.Fénykép: W sorozat

Mint oly sok járművezetőnek, főleg a nőknek, nem volt finanszírozás. Megragadta, ahol csak tudott, egyszeri meghajtókat vezetett be, beleértve az osztályának a Blancpain GT sorozat fordulóján történő megnyerését. Például, milyen érzése és természetes tehetsége volt. A verseny ez volt az első alkalom a sorozatban, először a GT3-as autóban, először a Monzán vezette, és ő lett az első nő, aki a sorozatban osztályt nyert. De még nem támogatták a támogatást.

„Két-három alkalommal gondoltam, hogy feladom” – mondja. Blancpain után kimentünk és nyertünk, és semmi sem történt.Megkérdeztem magamtól: „Mi köze van még?” De a motoros sport minden, amit valaha is ismertem, nem tudtam visszafordítani, és most a W sorozatba került. ”

A W sorozat, amelynek célja a nők versenyének előmozdítása és támogatása az F1-es verseny elérése érdekében, fedezi a versenytársak összes költségét, és máris óriási befolyást gyakorolt ​​az igazán tehetséges sofőrök karrierjének újjáélesztésére, akiknek Energybet hiánya miatt nehézségekbe ütköztek. finanszírozásból. “Az első évben a nők a tetőn keresztül érdeklődtek a motoros sport iránt” – mondja Eaton. „A lányok között fantasztikus volt a verseny, és nincs költségkímélés.Nem hibázhatom. ”

Mivel még soha nem vezette az együlésesket, az Eaton merészen egy igazi kihívást jelent, amelyhez képest a The Grand Tour kellemes figyelmeztetés volt. “Nagyon élveztem ezt csinálni” – mondja. „De a versenyre való visszatérés mindig is a cél volt.” Nyilvánvaló, hogy nem várta meg, hogy folytatja azt az igazi utazást, amely gyermeke óta fogyasztotta.

„Amikor fiatal vagy, megkapja ezeket az álmait, és gondolkodik:„ Ha jó vagyok, és keményen dolgozom, akkor sikerrel járok ”. Biztos vagy benne, hogy működni fog ”- mondja. „Az öregedéssel rájössz, hogy nem olyan egyszerű, mint gondolnád, de nem adod fel.”