- Cycling

A British Cycling a Stephen Park nevű vitorlázást nevezi ki teljesítményvezetőnek

A Stephen Parkot a brit kerékpáros teljesítményvezetőnek nevezték ki a harcolt irányító testületben.

A Glasgow-i születésű 48 éves a Royal Yachting Association olimpiai vezetőjeként maradt, de az a tény, a hajót az egyik válságról a másikra vándorló szervezetre ugrott, és egy új sport is megmutatja ambícióját.

„Üdvözöljük a fedélzeten” – jelentette be a British Cycling a Twitteren, hogy bejelentette a Park érkezését. A kétszeres olimpiai vitorlázó versenyző a brit kerékpározás első előadójává válik, mivel Sir Dave Brailsford 2014 áprilisában kizárólag a Team Sky-re koncentrált. kerékpározás Nagy-Britanniában.A brit kerékpáros vezérigazgató, Ian Drake, 2017 elején hagyja el az utódja toborzási folyamatát, amely az Egyesült Királyság legsikeresebb olimpiai sportágának átmeneti időszakában folytatódik. p>

A brit kerékpározás technikai igazgató nélkül is működik, miután Shane Sutton áprilisban lemondott a megkülönböztetésre vonatkozó állításokról. A világszínvonalú teljesítményprogram kultúrájának független felülvizsgálata folytatódik, és 2017 elején várhatóan befejeződik.

Az előkészületek zavara ellenére Nagy-Britannia hat aranyérmet nyert a Rio-olimpia 10 pályázatából. és a Rio Paralimpia domináns csapata volt.A parknak biztosítania kell, hogy a dominancia továbbra is fennmaradjon a Tokiói Játékokon és azon túl.

A British Cycling azt mondta, hogy mindig szándékában áll, hogy a Tokió 2020-as ciklusának teljesítményigazgatóját jelölje ki. Ugyanakkor a nem kerékpáros szakember Park nevének kijelölése azt jelenti, hogy a coaching program további átalakítása történhet. Egy új technikai igazgatót lehet kinevezni a Parkgal való együttműködésre. A vezetőedző, Iain Dyer teljesítheti ezt a szerepet.

A Park felismeri a kihívást. „Kiváltságosnak és izgatottnak érzem magam, hogy kaptam ezt a lehetőséget, és várom, hogy a British Cycling nagy teljesítményű kultúrájára építhessem” – mondta. Én nagyon szenvedélyes vagyok személyes szemszögből.Bízom benne, hogy találkozom a kihívásokkal, és intenzíven dolgozom egy erősen motivált és tapasztalt sportolókkal, edzőkkel és támogató személyzettel. az olimpiai érem táblázat Rio-ban. 15 éve dolgozott a Royal Yachting Associationnél, Nagy-Britanniában pedig 23 olimpiai és paralimpiai érmet gyűjtöttek be ebben az időszakban. A vitorlázás folytatta a jövőbeni virágzást.A Nemzeti Kerékpáros Központban tavasszal kezdi meg munkáját, és áprilisban a Hong Kong-i világbajnokságra kell helyeznie.

Chris Boardman, az 1992-es olimpiai egyéni törekvésbajnok és a brit kerékpáros sikereinek főszereplője azóta a kiválasztási folyamat része volt. „A pályázók színvonala megjósolhatóan magas volt, és Stephen Park kinevezésekor rendkívül bízom benne, hogy van valaki, aki most már előreléphet, és remélhetőleg nagyszerű sikerre építhet, amit a British Cycling az elmúlt években élvezett” – mondta.

„A szerep egy rendkívül hatékony, ambiciózus vezetőre szólít fel, amelynek eredményei a legmagasabb szinten sikeresen teljesítenek, és képesek vagyunk a csapat valódi érzésére, és a lehető legtöbbet hozza ki a tapasztalatokból, amelyek nyilvánvalóak a világon. Nagy-Britannia kerékpáros csapata.A kiválasztási folyamat során nagyon világos volt, hogy Stephen bemutatja ezeket a jellemzőket. ”Brit kerékpározás (@BritishCycling) Üdvözöljük a @Sparky_ryaStephen Parkban a brit kerékpáros teljesítmény igazgatójaként https://t.co/IcBElhlfAe pic.twitter .hu / cbEQkHrsnZ 2016. december 23.

Chelsea Warr, az Egyesült Királyság Sport teljesítményigazgatója elmondta: „Ebben a kritikus Stephen Park kinevezésében – az egész rendszerben Sparky néven ismert – a brit szereplők szerepére. Kerékpározás, az egyik világszínvonalú teljesítményrendszerünk legsikeresebb vezetője, aki az olimpiai és paralimpiai sport legmagasabb szintjén dolgozott, és rendkívül sikeres volt több játékban.

“A ragyogó edzők és támogató csapat a British Cycling-ben, nagyon magabiztos vagyok, hogy Stephen vezeti a programot, hogy még több sikert érjen el a Tokiói ciklusban és azon túl, a vezetőségre, az innovációra, a nagy teljesítményre összpontosítva. és a viselkedés, a sportolók igényeinek kielégítése és a teljes potenciál elérése érdekében.