- Bet365

Konta Johanna úgy néz ki, mint a slam nyertes az Australian Openen

Az a játékos, aki egy aggasztóan hosszú ideje egyidejűleg rejtélyes, tehetséges és ideges roncs volt, belevetette magát a sport felső ecsetébe, frissen koronázta Sydney bajnokát, a születési városot, és jól tudja, hogy ő elég jó ahhoz, hogy megnyerje az Australian Open-et.

„Hihetetlenül teniszt játszott a kezdetektől a végéig” – mondta Agnieszka Radwanska, a becsülhető pólus, aki egy óra alatt csak hat játékot vehetett be a British No1-en. és 22 perc a Sydney Open döntőjének pénteken.

„Általában a bíróságon gondolkodik, hogy nem tudja így játszani az Unibet egész mérkőzésen, és pár meccsen lesz, ahol rosszabb játszik. De nem tette. Csak az egész meccset játszotta annyira agresszívként, nagyon sok mindennel, és én semmit sem tudtam csinálni.Mindent jól csináltam, és jól ütöttem a labdát, de egyre jobban jött vissza.

„Nem is tudok mérges lenni magamra. Hihetetlen volt, amit csinált. Túl gyorsan ment. Még akkor is, amikor jobban kiszolgáltam, a labda erősebb lett. Jól csinálták vele. Jól játszottam, de csodálatos teniszt játszott és olyan agresszív, nagyon mélyre ütve, sokat nem tudtam csinálni. ”Johanna Konta elnyeri Sydney-címet, miután félreverte Agnieszka Radwanska-t. a No9-ig a világon – amelyet hétfőn kell megerősíteni -, amely az önbizalom folyamatos növekedéséhez kapcsolódik, a rangsor 700-as éveinek elsüllyedésével pár évvel ezelőtt, hogy a saját legjobbjainak tartása a játék legjobbjai ellen az első előestéjén 2017 főmérnöke.A Sydney-i elődöntőben szem Bet365 elől tévesztette a feltámadó kanadai Eugenie Bouchardot, és a Radwanska felett elért győzelme biztosan teljesítette karrierje legjobb egymást követő előadásait.

Mint Bouchard, Radwanska, aki a két mérkőzésen Kontat verte. Tavaly Pekingben és Cincinnatiban, és az áramkör egyik legjobban alkalmazkodó és intelligens szereplőjének tekintik, nem talált érdemi választ a pontosságára és a hatalmára. Ha Konta formája megtartja a nyitó fordulót a melbourne-ben, akkor valószínűtlen, hogy az elismert, de következetlen belga Kirsten Flipkens sokkal jobban képes lesz.

Konta sarkában van egy edző, Wim Fissette, aki jobban ismeri a honfitársát, Flipkenet, mint a legtöbb.Bebizonyította, hogy inspiráló útmutató rövid idő alatt együtt, és a péntek közötti szünetben pénteken egyszerűen csak azt mondta neki: “Ha megy, akkor keresse meg.” Konta alig látványosabban teljesítette ezeket az utasításokat. Ez már így volt az első meccsétől.

Egy héten belül, amikor nem fogja elfelejteni, Konta mindössze 29 játékot dobott le, öt sorozatban nyerve egyenes sorozatban. Jo Durie 1983 óta egyetlen brit játékos sem nyerte meg ezt a címet, és senki sem érdemelte tovább. Konta az elmúlt 27 mérkőzés közül 22-et nyert, és az előző öt versenyének négyéből legalább az elődöntőkbe jutott. Ez őrülten Bet365 következetes. Ez a második WTA címe.Valószínűtlen, hogy ez utóbbi lesz.

„Minden egyes meccsen, amiben játszottam, egy kicsit tisztábban gondolkodtam és sokkal szorosabbra tettem a mérkőzést.” – mondta, és önerjesztéssel hozzátette: akik jól ismerik, fel fogják ismerni: „Összességében nagyon elégedettek voltam a játszott meccsen.”

Mindkét szárnyán az ütések pusztítóak voltak, és alig ráncoltak, amikor a vonalra megy. Targa pontos, erős és intelligens volt. Idege teljes egészében tartózkodott, és viselkedése olyan nyugodt volt, mint egy lagúna egy nyári napon.

„Minden bizonnyal magas szinten tartottam magam, és nagyon megnehezítettem neki, hogy sokat tegyen” – mondta. „Bármelyik meccsen részt vetve az Aga ellen, tudtam, hogy nem lehet annyira alacsony, mint a mai nap, ha esélyem van átélni.”

A kihívások azonban most egyre intenzívebbé válnak.Az Australian Open egy teljesen más forgatókönyv. A bajnokok mindenütt bukkannak, fiatalok, nem is olyan fiatalok és idősek.

Angelique Kerber, 29 éves, és rendkívüli, büszkesége és védekező címe van; A német által kitüntetett 35 éves Serena Williamsnek büszkesége és története van. Ez egy olyan lehetőség, amely tele van lehetőségekkel.

Ha Konta eljut a Flipkens-hez, akkor előfordulhat, hogy legyőznie kell a játék egyik legélénkebb új tehetségét, Naomi Osakat, vagy akár Caroline Wozniackit, aki újra felfedezte vervejét. és az ellenálló képesség, a korábbi döntős Dominika Cibulkova… majd Williams a negyeddöntőben.Ha azt a nagy amerikai dolgot csinálja, amit Heather Watson majdnem tett néhány évvel ezelőtt a Wimbledonban, az elődöntőben ellenzője valószínűleg Radwanska lenne.

Ezen lehetőségek közül egyikre gondol, csak az elsőre. A vadonban évek óta elkövetett szenvedés után ez Konta különleges erejévé vált: képes maradni az egyetlen fontos pillanatban. Lenyűgöző hatást gyakorolt ​​a Sydney-bajnokság végén két meccsen, amely riválisait lerázta, nevezetesen Radwanskát, akit nem könnyű lenyűgözni. a formán kívüli Sam Stosur az első fordulóban a döntetlen másik negyedében, az oldalon, de küzdhet, ha eléri a harmadik fordulót, ahol Elena Vesnina várhatóan vár.Naomi Broady szintén a szakaszban van, de az ausztrál Daria Gavrilovanak túlságosan sok trükkö lehet neki a nyitó fordulóban.

Ez egy vékony brit képviselet, ám Durie óta talán a leglátványosabb brit játékos vezette.